Представники релігійних організацій Закарпаття закликали берегти первоцвіти

Релігійні діячі Закарпатської області звернулися до своїх вірян захищати природу. Про це повідомляє сайт Мукачівської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Чудова природа з її величезним розмаїттям живих організмів, ландшафтів, корисних копалин та інших благ подарована нам Творцем і тому людина, якщо вона дійсно вважає себе християнином, повинна берегти ці даровані нам блага”, – говориться у зверненні.

Релігійні організації Закарпаття закликали віруючих не зривати та не купувати квіти, зірвані браконьєрами. “Всі види первоцвітів включені до Червоної книги і їх кількість у природі щороку зменшується. Такими є всі види підсніжників, шафрани (крокуси), цикламени, тощо. Переважна більшість первоцвітів, які зараз продаються, по-браконьєрському знищені в місцях зростання і привезені на місце продажу оптовими партіями. Квіти виривають з цибулинами щоб продовжити термін «зберігання» букетів. Відновлення рослин у природі після цього неможливе”, – пояснюють релігійні діячі.

“У момент, коли у Вас з’являється думка придбати букетик пролісків чи дібровних тюльпанів, щоб подарувати ніжні квіти дорогій Вам людині, задумайтеся, що саме Ви даруєте! Букетик первоцвітів принесе лише ілюзію радості, а потому – розчарування і смуток, коли квіти почнуть швидко в’янути, – йдеться у зверненні. – Якщо бачимо вже зірвані квіти у продажу, це означає, що зло вже звершилося без нас: замість кожного проданого букетика браконьєри зриватимуть нові квіти. Тому нам, як свідомим християнам, дуже важливо розірвати це коло нищення. Саме Пропозиція кожного з нас може стати ключовою. Отже просімо у Бога в молитвах дар мудрості, щоб дбайливо ставитись до його створіння як і до наших ближніх”.


Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 209

Залишити відповідь