У Великий піст Церква поповнилася новими монахами (+відео)

Увечері, у четвер п’ятої седмиці Великого посту, 22 березня 2018 року, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чернечий постриг доцента Київської духовної академії протоієрея Костянтина Пилипчука та клірика Бориспільської єпархії протоієрея Олександра Пилипчука.

Чин постригу було звершено в печерному храмі на честь прп. Феодосія Печерського в Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У постризі протоієрей Костянтин наречений Діонісієм, на честь преподобного Діонісія, затворника Печерського, а протоієрей Олександр — Афанасієм, на честь преподобного Афанасія, затворника Печерського.

Того ж дня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив чернечий постриг послушників Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря з нареченням імен на честь святих Спиридона та Корнилія.

Після чину постригу митрополит Агафангел звернувся зі словами настанови до новопостриженої братії.

20 березня у Мелітополі намісник обителі Святого Савви Освяченого архімандрит Іоанн звершив чернечий постриг над інокинею жіночої громади монастиря, котра перебуває в чернецтві 19 років. Вона прийняла малу схиму з ім’ям Софія на честь святої Софії Суздальської.

Ігумен монастиря привітав новопострижену сестру з прийняттям ангельського образу і побажав гідно нести чернечий хрест.


Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1830

Залишити відповідь