Предстоятель очолив єпископську хіротонію за недільним богослужінням у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

25 березня 2018 року, в Неділю п’яту Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. За богослужінням відбулась архієрейська хіротонія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед початком Божественної літургії був звершений особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Його основними елементами є сповідання віри кандидата у єпископський ступінь священства, його обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів, отців Церкви, а також многоліття Предстоятелю, архієреям, усьому церковному зібранню та самому ставленику.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришевський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ладижинський Сергій, гості, духовенство Київських духовних шкіл та братія Києво-Печерської обителі.

За богослужінням була звершена єпископська хіротонія над викладачем Київської духовної академії архімандритом Пименом (Воятом).

14 березня 2018 року Священним Синодом УПЦ (Журнал №6) викладач Київської духовної академії архімандрит Пимен (Воят Павло Михайлович) обраний єпископом Дубенським, вікарієм Рівненської єпархії. Чин наречення напередодні очолив Предстоятель Української Православної Церкви у Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії. 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Наприкінці богослужіння Предстоятель виголосив Слово до новопоставленого єпископа Дубенського Пимена і вручив йому архієрейський жезл. Після цього владика традиційно вперше, як архіпастир, благословив вірних.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння у цьому ж храмі.  
Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!
 

Просмотров: 3738

Залишити відповідь