Силове захоплення храму у Птичі: поліція повідомила про першу жертву

У жінки, яку побили під час нічного рейду на храм УПЦ у с. Птича, діагностували серйозні травми голови.

Відділ комунікації поліції Рівненської області повідомив про те, що під час захоплення Успенського храму в с. Птича «тілесні ушкодження отримала 51-річна місцева жителька», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Медики у неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій скроні», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 квітня, через кілька годин після того, як з’явилася інформація про офіційне зняття арешту зі Свято-Успенського храму, до церкви під’їхали кілька мікроавтобусів з людьми в камуфляжі і здійснили рейдерське захоплення.

Про те, за яких жахливих обставин відбувалося побиття вірянки, для ЗМІ розповів протоієрей Віктор Земляний.

«Було дуже темно. З машин вийшли люди в камуфляжі, балаклавах. Якихось знаків розрізнення або шевронів люди на них не побачили. Зламали двері, відразу стали кричати:” Будемо стріляти, виходьте! “І чимось сильно вдарили одну з двох наших жінок, які чергували в храмі. Зараз вона лежить в травматології Дубенської райлікарні — довелося викликати карету швидкої».

На даний момент релігійна громада Свято-Успенського храму УПЦ молиться просто неба і чергує біля храму цілодобово. Поліцейські теж чергують біля церкви 24 години на добу.

Міжконфесійне протистояння в селі Птича триває з листопада 2014 року. Успенський храм кілька разів піддавався спробам захоплення з боку представників «Київського патріархату» і бойовиків «Правого сектора», врешті-решт був закритий до судового рішення питання. Громада УПЦ кілька разів доводила в суді право власності на храм, а сама церква і парафіяльний будинок перебували під арештом. 2 квітня 2018 року, за клопотанням Успенської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви, Дубенський районний суд скасував тимчасово накладений арешт на храм села Птича. Як стало відомо, 3 квітня поліція знову наклала арешт на Свято-Успенський храм УПЦ. Громаді пред’явили рішення Рівненського суду на цей рахунок.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1843

Залишити відповідь