Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як подолати згубну дію гріха (+відео)

У своїй проповіді за Літургією Великої Суботи Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх вірних виконувати заповіді Божі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Архіпастир зазначив, що ми живемо кожен своїм життям, спотикаємося, грішимо.

«Гріх дуже огидний, він дуже погано діє на людину, він її пригнічує, — підкреслив він. — Ми іноді впадаємо у відчай, що маємо важкі гріхи. Говоримо, що винувата наша слабка людська природа і ми нічого не можемо з цим вдіяти».

Предстоятель пояснив, що такі думки спростовує життя Господа.

«Спаситель прийшов на землю, взяв на Себе людську природу — не якусь іншу, але таку, яку кожен з нас має. Він очистив її і показав, що людська природа дуже сильна. Спаситель взяв на Себе гріхи всього людства, не тільки однієї людини, двох, трьох, а гріхи всього людства! Людська природа витримала усі гріхи і цим самим знищила його — через розп’яття на хресті».

«Господь показав нам те, що наша природа дуже сильна, красива, благородна. І коли ми, сумуючи від гріхів, не можемо терпіти їх і говоримо, що наша природа слабка, — це неправда. Ми просто не вміємо правильно нею користуватися», — наголосив Блаженніший владика.

Господь навчив нас, як правильно користуватися природою людини, щоб вона могла все винести: «Вчення, яке відкриває силу людської природи, її красу — це Христові заповіді. Виконання цих заповідей робить нас сильними, красивими».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 462

1 коментар

  1. Благословіть запитати – Ваше Блаженство просимо давати переклад українською Ваших проповідей у Києві би ми в Карпатах розуміли. Дякую. Спаси Господи.

Залишити відповідь