Любіть Бога, живіть з Христом і тоді у вас все буде гаразд! — Пасхальне вітання Предстоятеля УПЦ (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вітає віруючих зі святом Світлого Христового Воскресіння. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні Великодня.

Христос Воскрес!

Цими священними і вічноживими словами поздоровляю усіх вас, дорогі брати і сестри, з світлим празником Воскресіння Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

Свята Церква свято Воскресіння Христового називає празником із празників і торжеством із торжеств.

Святі отці говорять, що якщо ми зберемо усі християнські свята і порівняємо їх з празником Воскресіння Христового, то Воскресіння Христове буде вищим над усіма. Тому, що Воскресіння Христове — це свято перемоги життя над смертю.

Господь створив людину і подарував їй найбільший дар — дар Вічного життя. Через гріхопадіння людини у світ ввійшла найбільша трагедія людства — смерть. У Воскресінні Христовому життя перемогло смерть. Син Божий по Своїй безмежній любові до людини прийшов на землю, прийняв на себе нашу людську природу, очистив, освятив її і спас. Через страждання на хресті Господь знищив наші гріхи. Господь, як людина, помер на хресті, і, як людина, душею зійшов у пекло. Але з душею Спасителя туди зійшло і Його Божество, яке навіки поєдналося у Христі з людською природою.

Пекло не змогло встояти перед величчю Божественної слави і воно віддало всіх, хто од віку перебував у пеклі, але хто на землі жив вірою у Христа грядущого. Христос всіх воскресив разом із собою і зробив їх першими небожителями.

Ми сердечно сьогодні дякуємо Своєму Спасителю за той дар життя, який Господь приніс для всіх нас. Але для того, аби бути наслідником вічного життя людина повинна прощати ближнього, любити свого ближнього, терпіти ближнього.

Чому це так?

Тому, що якщо ми не спроможні прощати ближніх, якщо ми не можемо любити ближніх і терпіти їх, то ми не спроможні вмістити у собі дар Вічного життя.

Усіх вас, дорогі брати і сестри, сердечно вітаю з Світлим празником Воскресіння Христового, з Великим днем Христової Пасхи!

Нехай Бог усіх нас благословить! Любіть Бога, живіть з Христом і тоді у вас все буде гаразд!

Воістину Христос Воскрес!

Читайте також Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Онуфрія:

українською>

російською>

англійською>

румунською>

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1199

Залишити відповідь