Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив пасхальну вечірню в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

Увечері 8 квітня 2018 року, свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив вечірнє богослужіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

За богослужінням також молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор та духовенство монастиря.

Особливістю великої вечірні в день Пасхи є читання Святого Євангелія після Входу – вибраного зачала з Благовістя ап. Іоанна про явлення Господа апостолам увечері в день Воскресіння.

За традицією, у наступні дні Світлої седмиці Предстоятель відвідає різні монастирі Києва та обителі і храми у інших єпархіях, де звершить святкові богослужіння та привітає паству з Пасхою Христовою.

Нагадаємо, сьогодні Блаженніший Митрополит Онуфрій приймав вітання з Пасхою у Києво-Печерській обителі, а вночі очолив урочисте пасхальне богослужіння у Трапезному храмі Лаври.

Просмотров: 1493

Залишити відповідь