Київська паства привітала Предстоятеля зі Світлим Воскресінням Христовим

9 квітня 2018 року, у Світлий понеділок ввечері, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив богослужіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням також молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарні архієреї Київської єпархії Української Православної Церкви, духовенство монастиря та багаточисельна паства.

Після закінчення святкової вечірні від імені архієреїв, кліра та мирян Предстоятеля зі святом Світлого Христового Воскресіння привітав намісник обителі митрополит Павел.

Його Блаженство подякував владиці-наміснику за слова вітання. Митрополит Онуфрій у свою чергу привітав присутніх архіпастирів, духовенство та паству зі святом Пасхи Христової.

«Є існування, а є життя, — зазначив Архіпастир. — Коли людина не має миру, радості, щастя, то вона існує. Ми втратили справжнє життя через гріхопадіння в Раю, через Своє Воскресіння Христос повернув нам його».  Предстоятель підкреслив, що при цьому Спаситель заповідав нам жити по Божому закону. «Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, у цьому складному, заплутаному світі знаходити ті правильні шляхи та рішення, які ведуть нас до життя, яке Господь подарував нам через Своє славне Воскресіння», — побажав Митрополит Онуфрій.

Після цього Блаженніший владика благословив кожного та роздав наймолодшим парафіянам Лаври подарунки. А хори Києво-Печерської Лаври виконали великодні піснеспіви для всіх присутніх.

Нагадаємо, вранці Предстоятель звершив урочисту Літургію у Миколаївському соборі Свято-Покровського жіночого монастиря міста Києва.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1404

Залишити відповідь