Цінності Православної Церкви здатні підтримати цілісність та ідентичність українського народу – Єрусалимський Патріарх Феофіл III

Цінності Православної Церкви здатні підтримувати цілісність та ідентичність українського народу.

Про це сказав Єрусалимський Патріарх Феофіл III у своїй резиденції на зустрічі з офіційною делегацією Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Центр інформації.

«Писання, цінності Православної Церкви, здатні підтримувати цілісність і найбільше – ідентичність українського народу. І коли ми говоримо про ідентичність, то це стосується ідентичності, що відноситься до національності, що відноситься до мови, до традицій», – сказав Патріарх Феофіл.

Разом з тим Його Святість побажав і простим людям, і світовим лідерам – «користуватися здоровим глуздом».

«Нехай Світло святого Гробу, яке є Світлом Господа нашого Іісуса Христа, просвітить розум керівників і зігріє серця! Щоб вони могли втілювати і приймати рішення, які сприятимуть відновленню та зціленню ран (у тих труднощах, через які – Ред.) проходить український народ. Але не лише український народ проходить через жахливі випробування і навіть досвід братовбивчої війни. У всьому світі існують проблеми, конкуренція, антагонізм. Те, що дійсно потрібно людям і світовим лідерам – це користуватися здоровим глуздом», – сказав Єрусалимський Патріарх.

«Для нас Бог – це щось дуже конкретне. Святі – це великий дар. Мета Православної Церкви, як я вже сказав, зберігати, підтримувати ідентичність. Кінцева мета нашої Церкви – це змінити нас, звільнити нас від гріха. Мовою Церкви гріх означає хвороба: фізичну, тілесну та духовну хворобу. Тому нам необхідно преображення, якого ми можемо досягти в Господі нашому Іісусі Христі, через Нього, через Його Воскресіння», – побажав Єрусалимський Патріарх українському народу.

Нагадаємо, як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Святіший Патріарх під час цієї зустрічі запевнив, що завжди молиться про Україну в найсвятіших місцях для християн — на Голгофі, Гробі Господньому та висловив надію, що завдяки зусиллями Блаженнішого Митрополита Онуфрія в українському Православ’ї буде подолано розкол.

Просмотров: 152

Залишити відповідь