На Світлій Седмиці «Київський патріархат» влаштував чергову провокацію на Рівненщині

При абсолютному невтручанні місцевої влади розкольники кілька годин не пускали священика і парафіян УПЦ до могил померлих.

11 квітня 2018 року в селі Кам’яниця Дубенського району Рівненської області «Київський патріархат» влаштував чергову провокацію. Розкольники знову, як і два роки тому, не пропускали священика Української Православної Церкви на цвинтар, щоб відслужити на могилах померлих парафіян заупокійну літію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Вранці декілька місцевих прихильників «УПЦ КП» перегородили дорогу віруючим УПЦ разом зі священиком. Про плани цієї «блокади» протоієрею Іоанну Савчуку стало відомо ще напередодні, тому він в телефонному форматі довів до відома сільського голови Ярослава Вознюка. Втім, як розповідає священик, це не принесло ніяких результатів.

«Коли я зателефонував і попросив залагодити це питання, мені Ярослав Леонтійович чітко дав зрозуміти, що на ситуацію він не впливає, — зазначив протоієрей Іоанн Савчук, — Вирішити проблему, мовляв, може тільки священик «Київського патріархату», який очолює парафію в Кам’янці. Але я йому сказав, що це безглуздо з тих пір, як в селі з’явився «Київський патріархат», віруючі УПЦ завжди проводили всі панахиди та молебні тільки в нашій церкві».

Події, які розгорнулися вранці на дорозі поблизу цвинтара, спонукали місцевих жителів по кілька разів видзвонювати сільського голову та голову Дубенської районної ради Юрія Парфенюка. Однак, районний керівник після ряду розмов взагалі опинився поза зоною доступу. Варто зазначити, що цей той самий чиновник, який відсторонився від конфлікту, влаштованого радикалами та розкольниками у с. Птича в момент силового захоплення храму Української Православної Церкви.

Близько 11:00, коли на дорозі зібралося до тридцяти «активістів-блокувальників», ситуація змінилася, провокатори звільнили доступ до цвинтара та розійшлися. За повідомленням місцевих жителів, розпорядження щодо цього надійшло від керівництва області.

Нагадаємо, що два роки тому, 4 травня, в селі Кам’яниця вже виникала подібна ситуація, тоді прихильники «Київського Патріархату» – місцеві жителі, разом із радикально налаштованими чоловіками з районного центру не пропустили священика з вірянами УПЦ помолитися за упокій своїх померлих родичів. Віруючі вимушені були відслужити панихиду прямо посеред дороги.

Фото від 04.05.2016 року

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1107

Залишити відповідь