Співробітникам паломницьких служб УПЦ покажуть нові малодоступні раніше маршрути п’яти островів грецького архіпелагу

Стартував інфотур Грецією для співробітників паломницьких служб.

15 квітня 2018 року розпочалася інформаційна поїздка в Грецію, організована православним грецьким паломницьким центром «Солунь». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на прес-службу Паломницького Центру УПЦ.

До складу групи увійшли 25 співробітників паломницьких служб з України, Росії і Білорусі. У ній беруть участь Олександр і Неоніла Ворсіни — представники Паломницького Центру Української Православної Церкви.

Програмою поїздки передбачено ознайомлення зі святинями Південної Греції і відвідування п’яти островів грецького архіпелагу.

«Цей захід, маючи формат інформаційної поїздки, все ж є паломництвом, оскільки його програмою передбачена участь в богослужіннях», — зазначив духівник групи протоієрей Олександр Майборода — керівник єпархіального паломницької служби Конотопської і Глухівської єпархії.

«Ми свідомо включили в програму інфотуру острова Патмос, Тінос, Андрос, Егіна і Евбея, — коментує Олена Науміду — заступник директора паломницького центру «Солунь».

Справа у тому, що святині, розташовані в цих красивих місцях, завжди викликають інтерес паломників, але через віддаленість островів, вважається, що їх відвідування пов’язано з труднощами. Ми хочемо показати нашим колегам способи організації поїздок островами. Думаю, що це допоможе у майбутньому відкрити туди дорогу багатьом паломникам з України, Росії, Білорусі та інших країн».

«До складу цієї групи увійшли співробітники паломницьких служб з різних держав, — зазначив Олексій Мажак — керівник представництва паломницького центру «Солунь» в Україні. Це не рідкість для Греції, незважаючи на те, що дипломатичні відносини України і Росії дуже напружені. Політична напруженість ніколи не позначалося на атмосфері паломницьких поїздок. Перебування в святих місцях згладжує всі протиріччя. Я дуже сподіваюся, що через молитовне єднання наших народів мир в Україну повернеться. Про це молиться безліч православних, які відвідують святині древньої  Еллади».

У рамках інфотуру заплановано проведення навчального семінару в місті Афіни. Поїздка триватиме до 22 квітня.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 393

Залишити відповідь