На Одещині УПЦ будує перший в Україні хоспіс (+відео)

Відкриття заплановане на другу половину 2019 року.

Будівництво першого в Україні православного центру хоспісної та паліативної допомоги «Покров» триває в Свято-Покровському скиту в с. Маринівка на Одещині. 18 квітня 2018 року будівництво відвідав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

У цей день у будівлі майбутнього паліативного центру «Покров» висадили понад 65 соснових дерев.

За словами архієрея, у хоспісі будуть отримувати гідний догляд та духовну підтримку Православної Церкви тяжкохворі люди, які страждають онкологічними захворюваннями. Всього в установі зможуть одночасно проживати близько 40 осіб.

«Будівлю приведено в порядок: замінено дах, тепер почалися внутрішні роботи. Природно, це коштує великих грошей, але з огляду на те, що в нашій країні близько 2 мільйонів осіб, які страждають на онкологічні захворювання, Церква завжди залишалася і залишається зі своїм народом, виявляючи милосердя і увагу не тільки словом, а й фінансовою підтримкою».

«Дуже важко побудувати такий комплекс – необхідно близько 30 мільйонів гривень за кошторисом, але ми не втрачаємо надію і звертаємося до багатьох людей, які мають можливість допомогти і відновити цю лікарню, де люди, що не мають вже надію на одужання, знаходили б підтримку, щоб в останню годину вони не залишилися самотніми і забутими», – поділився митрополит Агафангел.

Попереду ще багато роботи, відкрити хоспіс сподіваються у другій половині 2019 року.

Нагадаємо, проект хоспісу Одеська єпархія представила громадськості близько року тому. Він відкриється на території Свято-Покровського скита Успенського Одеського чоловічого монастиря. Благоустрій території почали здійснювати три роки тому. За цей час тут був відновлений храм (здійснено його новий розпис), побудовані дві каплиці, три чернечих корпуси і трапезна.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 695

Залишити відповідь