Влада, релігійні організації та громадськість Чернігівщини засудили розпалювання міжконфесійної ворожнечі в регіоні

Тижнем раніше в Чернігівській області невідомі намагалися спалити храм Української Православної Церкви

18 квітня 2018 року, з благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія, секретар Чернігівської єпархії протоієрей Ігор Підан взяв участь у зустрічі з представниками релігійних організацій та національних товариств області, що відбулася у Чернігівській обласній державній адміністрації. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Чернігівської облдержадміністрації.

Під час наради, яку очолила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, була обговорена тема почастішання випадків вандалізму на підставі розпалювання міжнаціональної чи міжконфесійної ворожнечі.

Учасники зустрічі одностайно засудили паплюження історичних пам’яток, образливі написи на адресу представників певних національностей чи релігій.

Під час зустрічі було сформульовано й підписано звернення релігійних організацій та національних товариств області до віруючих усіх віросповідань — жителів Чернігівщини, працівників ЗМІ та правоохоронних органів.

Зокрема у тексті звернення представники церков і релігійні діячі закликали жителів Чернігівщини не піддаватися будь-яким провокаціям і не чинити дій, які суперечать чинному законодавству України, а також утримуватися від оприлюднення матеріалів, які б провокували або схвалювали ворожнечу на міжнаціональному чи релігійному ґрунті.

Нагадаємо, тиждень тому на Чернігівщині невідомі пошкодили та намагалися підпалити Свято-Миколаївський храм і водосвятну каплицю Почаївської ікони Божої Матері.

Просмотров: 625

Залишити відповідь