Віряни Запорізької єпархії УПЦ направили звернення до Святішого Патріарха Варфоломія

Православні українці висловили занепокоєння  втручанням можновладців у внутрішнє життя Церкви.

20 квітня 2018 року на сайті Запорізької єпархії УПЦ було опубліковано «Звернення вірних чад Запорізької єпархії УПЦ до Вселенського Патріарха Варфоломія з приводу втручання можновладців у внутрішнє життя Церкви». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Православні запорожці висловили своє занепокоєння тим фактом, що питання канонічного устрою Православної Церкви в Україні намагаються вирішити частина депутатів Верховної Ради, більшість з яких навіть не сповідує Православ’я.

Патріарха Варфоломія просять зберегти церковний мир в Україні та не допустити погіршення міжконфесійної ситуації через неканонічне втручання в  життя Української Православної Церкви.

«Сподіваємось, що єдність Церкви була і залишається фундаментальною екклезіологічною цінністю, що сповідується світовим Православ’ям, та Вами зокрема», — йдеться у документі.

Із закликом підтримати дане звернення до пастви звернувся митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада підтримала ініціативу Президента України щодо звернення до Святішого Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2286

Залишити відповідь