Синод Константинопольського Патріархату: Українське питання вирішуватиметься у координації з усіма Православними Церквами

Святий і Священний Синод під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія завершив своє чергове засідання, яке відбувалося 19 та 20 квітня 2018 року. Всі питання порядку денного були розглянуті та по ним були прийняті відповідні рішення. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Константинопольського Патріархату ec-patr.org передає  Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Відповідно до Божественних і Святих Канонів, а також багатовікового церковного порядку і Святої Традиції, Вселенський Патріархат зацікавлений у збереженні Всеправославної єдності та піклується про Православні Церкви у всьому світі, особливо про Церкву Української Православної Нації, яка отримала спасительну християнську віру і святе хрещення від Константинополя”, – йдеться в документі Святого і Священного Синоду від 22 квітня 2018 року.

Зокрема зазначається, що свої подальші дії стосовно українського питання Константинопольський Патріархат буде координувати з іншими Помісними Православними Церквами.

“Таким чином, як істинна Матір Церква, вона вивчала питання, що стосуються церковної ситуації в Україні, як це мало місце і в попередніх засіданнях Синоду, та, отримавши від церковних і світських діячів, що представляють мільйони українських православних християн, петицію, яка вимагає дарування автокефалії, вирішила тісно спілкуватися та координувати свої дії з приводу цього питання зі своїми сестрами Православними Церквами”, – підкреслюється в офіційному повідомленні.

Читайте також переклад оригіналу документу грецькою мовою та коментарі до рішення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 11617

2 коментарі

  1. Христос Воскрєсє! Поясніть яка Православна Церква зверталася про автокефалію? Це вони розкольників називають Церквою?

    1. Author

      Мається на увазі координувати питання надання/не надання автокефалії Українській Православній Церкві з іншими Помісними Православними Церквами: “…вирішила тісно спілкуватися та координувати свої дії зі своїми сестрами Православними Церквами з приводу цього питання”

Залишити відповідь