В Українській Православній Церкві вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (+відео)

26 квітня 2018 року священнослужителі УПЦ на чолі з єпископом Баришівським Віктором взяли участь у  церемонії покладання квітів до пам’ятника «Воїнам Чорнобиля» та звершили панахиду за ліквідаторами та жертвами трагедії на ЧАЕС на території храмового комплексу архістратига Михаїла Дніпровського благочиння міста Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У 32-гі роковини Чорнобильської катастрофи участь у церемонії покладання квітів до меморіального кургану “Героям Чорнобиля” та пам’ятного знаку “Воїнам Чорнобиля” з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія взяв єпископ Баришівський Віктор, керуючий Східним вікаріатством у супроводі благочинного Дніпровського благочиння міста Києва протоієрея Іоанна Свередюка та настоятеля храму на честь Архістратига Михаїла протоієрея Богдана Штима.

У церемонії також взяли участь перший віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, народні депутати, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих героїв Чорнобиля.

Раніше, вночі, єпископ Віктор звершив панахиду за ліквідаторами та жертвами трагедії на ЧАЕС на території храмового комплексу архістратига Михаїла Дніпровського благочиння міста Києва.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, настоятель храму протоієрея Богдан Штим, а також духовенство Східного Київського вікаріатства. На службі були пристуні ліквідатори, члени родин тих, кого вже немає серед живих та працівники ЧАЕС.

Наприкінці богослужіння владика звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав завжди підносити свої молитви про всіх, хто поклав своє життя, ліквідуючи наслідки страшної катастрофи.

26 квітня увесь світ відзначає День пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах. З моменту Чорнобильської катастрофи – найбільшої за всю історію ядерної енергетики в світі – минуло 32 роки.

Просмотров: 1017

Залишити відповідь