Чергове пограбування храму УПЦ: цього разу столична поліція затримала злодія

Чоловіку, який обікрав храм на Лісовому цвинтарі, загрожує до шести років ув’язнення.

Зловмисника, який намагався викрасти кадило, ладан та Євангеліє зі столичного храму Воскресіння Христового на Лісовому цвинтарі (Кладовищенське благочиння), затримали відразу після вчинення злочину. Йому загрожує до шести років позбавлення волі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Відділ комунікації Нацполіції міста Києва

«До чергової частини Деснянського управління поліції надійшло повідомлення, що в храм по вулиці Крайній забіг невідомий чоловік, який викрав кадило, ладан та Євангеліє. На місце події виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції», — передає Відділ комунікації.

Чоловіка, який намагався обікрасти церкву, затримали відразу. Підозрюваним виявився 22-річний уродженець Чернігівської області, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його доставили до Деснянського управління поліції для подальшого встановлення всіх обставин події. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Варто зазначити, що цього разу поліція спрацювала оперативно. На жаль, більшість пограбувань храмів Української Православної Церкви, що зловмисники здійснюють на території усієї України лишаються нерозкритими.

Читайте також: За перші тижні 2018 року було вчинено більше пограбувань храмів УПЦ, аніж за минулі півріччя

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 717

Залишити відповідь