Діти Донбасу, солдати на передовій, сім’ї загиблих воїнів — УПЦ допомагає

Протягом цілого місяця, в період після Христового Воскресіння, духовенство та волонтери Української Православної Церкви вітали військовослужбовців та мирних жителів Донбасу зі Світлим святом, збирали та відвозили гостинці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

На Світлій седмиці з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія було направлено чергову Пасхальну духовну місію у зону бойових дій на сході України. У місії взяли участь священники Бориспільської єпархії: голова військового відділу єпархії протоієрей Володимир Гонтар, ієрей Максим Молотков; Київської єпархії – протоієрей В’ячеслав Яковенко та Олександрійської єпархії – протоієрей Олександр Шнякін. Віряни з усіх храмів Бориспільської та Київської єпархій зібрали пасхальні привітання для воїнів.

За маршрутом Київ-Ізюм-Креміна-Щастя-Краматорськ-Курахове-Павлополь військовим духовенством було доставлено Благодатний вогонь з Єрусалима. У всі військові підрозділи та на блокпости Благодатний вогонь передавали в лампадках, які забезпечили його горіння протягом 48 годин по всій лінії розмежування.

Крім того, духовенство відвідало дві підшефні школи-інтернати для дітей-інвалідів де залишили Благодатний вогонь та пасхальні подарунки.

В цей же період відділ соціального служіння та благодійництва Бориспільської єпархії відправив допомогу дітям Луганщини. Протоієрей Георгій Носач передав ГО “ Бориспільська Січ”, яка опікується дитячим садком в селі Сотенне Станично-Луганського району, більше двохсот кілограм продуктів.

Привітати зі Світлим святом Воскресіння Христового українських військових відправився на схід клірик Черкаської єпархії УПЦ архімандрит Лукіан разом з волонтерами Олексієм Лісовим та Богданом Возрудом.

Частинку родинного великоднього тепла та домашні продукти, крашанки, паски воїнам передали парафіяни церков сіл Безпальче, Левченки, Тополі, Жорнокльови, школярі та вчителі Нехайківської школи Драбівського району, сіл Богдани, Броварки, Малинівщина, Каленики, Ковтунівка Золотоніського району. Діти підготували листівки.

Священнослужитель відвідав військові частини, що знаходяться в районі міст Слов’янська, Бахмата, Сєверодонецька та в районі сіл Кримське, Щастя, Муратова. Зустрівся з земляками: депутатом Черкаської обласної ради Рябошликом Олександром, Віктором Вовком зі ст. Драбів, Вадимом Тома зі Шрамківки, Юрієм Ральяном із Золотоношки. Усі охочі мали нагоду не тільки отримати духовні настанови від священика, але й приступити до Таїнства сповіді.

На зворотному шляху волонтери разом із духівником відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру, де піднесли молитви про мир в Україні.

Нагадаємо, 17 тон гуманітарної допомоги доставили в зону АТО 17-21 квітня вінницькі священики та волонтери. Клірик Ніжинської єпархії передав пасхальні гостинці та більше 1,5 тон продуктів військовослужбовцям на Світлій седмиці. Напередодні Христового Воскресіння священнослужителі Сумської єпархії доставили благодійну допомогу в зону бойових дій.

В Українській Православній Церкві продовжують опікуватися тими, хто цього потребує.  1 травня 2018 року з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела співробітники соціального відділу Одеської єпархії відвідали сім’ї військовослужбовців, які загинули при виконанні своїх обов’язків і передали їм матеріальну допомогу та продукти харчування. Одна із родин звернулася за допомогою у ремонті житлової квартири, яка знаходиться в аварійному стані.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 590

Залишити відповідь