Іконописні школи духовних закладів УПЦ беруть участь у всеукраїнській виставці та конференції «Ікона сьогодні» (фото, відео)

Виставка триватиме до 30 травня на території заповідника «Софія Київська». 

5 травня 2018 року на території заповідника «Софія Київська» у «Будинку митрополита» відбулося відкриття виставки та всеукраїнської іконописної конференції «Ікона сьогодні». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ikonopys.com.ua.

У заході беруть участь представники іконописного відділення Полтавської Духовної Семінарії, іконописного відділення Харківської Духовної Семінарії, іконописного відділення Одеської Духовної Семінарії, Кам’янець-Подільська іконописна школа, іконописна школа Бачиського, інші.

Зокрема, на конференції виступив завідуючий іконописним відділенням ПМДС Сергій Іванович Горбань. Слухачам було запропоновано доповідь, в якій розкривались особливості застосування безсанкірного прийому особистого письма та передачі концепції світла в іконі як в давнину, так і в сучасному сакральному християнському живописі.

Організатори конференції Національна спілка іконописців України та Національний заповідник Софія Київська головним завданнями заходу назвали налагодження діалогу між іконописцями, вченими та духовенством.

«Особлива цінність конференції у тому, що вона складається не тільки з доповідей, безумовно, важливих, але і з майстер-класів, презентацій, досліджень — іконописці мають можливість бачити, як працюють колеги, а початківці навчаються у старших, більш досвідчених майстрів», — йдеться у повідомленні на сайті Національної спілки іконописців України.

На виставці ікон можна ознайомитися з творами 70 українських і зарубіжних іконописців. Вона триватиме до 30 травня 2018 року на території заповідника «Софія Київська» в «Будинку митрополита» (вул. Володимирська, 24, Київ).

Фото, відео missia.org.ua, Фейсбук

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 615

Залишити відповідь