У зв’язку з масовим отруєнням дітей, у всіх храмах Черкас підносять молитви про їх одужання

8 травня 2018 року до Черкаської обласної дитячої лікарні було госпіталізовано 51 дитина, з них: 11 перебуває в реанімації. З благословення митрополита Черкаського і Канівського Софронія у всіх храмах єпархії підносяться молитви за здоров’я постраждалих дітей внаслідок отруєння невідомою хімічною речовиною під час ранкової шкільної лінійки у ЗОШ №8 міста Черкаси. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Обставини та причини надзвичайної події встановлюються. Всього на лінійці перебувало 424 учні. На місце було викликано бригади медиків, в школі встановлено чергування всіх служб, а патруль забезпечує охорону місця події. З метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено, рівень кисню в повітрі в нормі.

У зв’язку з масовим отруєнням дітей, з благословення митрополита Софронія в усіх храмах міста о 12:00 було відслужено заздравні молебні з акафістами до Господа, Пресвятої Богородиці, великомученика Пантелеімона і святих лікарів-безсрібреників Косьми й Даміана за здоров’я постраждалих дітей.

Сьогодні по завершені Божественної літургії також будуть підноситися молитви за здоров’я дітей та їхніх батьків.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 462

Залишити відповідь