На Тернопільщині віряни УПЦ відстояли право користуватися своїм храмом в суді

16 травня 2018 року релігійна громада святої праведної Анни села Кути Шумського району Тернопільської області виграла суд за позовом у Тернопільському господарському суді. У своїй заяві віряни вимагали усунути перешкоди в користуванні храмом, який захопили прихильники «Київського патріархату». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розгляд справи відкладали майже рік, заяву релігійна громада УПЦ подала 10 липня 2017-го. За словами настоятеля протоієрея Ігоря Кушнірука, рішення по цій справі господарський суд у Тернополі прийняв лише після остаточного рішення іншого суду щодо законної приналежності храму громаді Тернопільської єпархії УПЦ.

Віруючі довели своє право на володіння храмом і підтвердили законність своєї документації у Касаційному господарському суді у складі Верховного суду України. Відповідне рішення було ухвалене 15 лютого 2018 року.

Настоятель повідомляє, що громада звертатиметься до виконавчої служби та правоохоронців, аби ті забезпечили доступ до їхнього храму.

З моменту захоплення храму на честь Святої Праведної Анни віруючим доводиться здійснювати богослужіння в наметі. Не дивлячись на позитивні рішення судів, ситуація поки що не змінилася — розкольники продовжують перешкоджати релігійній громаді УПЦ молитися у власній церкві.

Нагадаємо, заволоділи храмом УПЦ у селі Кути прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки «Правого сектору» 14 вересня 2016 року. До цього розкольники півроку регулярно зривали богослужіння місцевої громади УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 915

Залишити відповідь