Собор єпископів Польської Православної Церкви висловив своє ставлення до церковної ситуації в Україні

9 травня 2018 року відбулося засідання Собору Єпископів Польської Православної Церкви, на якому розглядалася інформація щодо питання про автокефалію Церкви в Україні. Рішення Собору, що стосуються цього питання, були надіслані на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також на адресу Константинопольського Патріарха Варфоломія та Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У зв’язку з питанням надання автокефалії Україні, Собор Єпископів Польської Православної Церкви підкреслив принципову необхідність дотримання канонічних норм життя Церкви і зауважив, що «статус автокефалії може бути визнаний тільки за одною Церквою, що існує у державі. В Україні є кілька схизматичних церковних груп, які передусім мають принести покаяння, щоб повернутися до канонічної Церкви. Лише тоді можна говорити про визнання автокефалії».

Собор підкреслив, що «згідно з думкою Помісних Православних Церков автокефалію надає Мати-Церква лише після погодження з Предстоятелями усіх Помісних Церков. Необдумані та передчасні рішення по справі автокефалії в Україні можуть привести до подальших розділень».

Разом з тим Собор наголосив, що «в питаннях догматично-канонічних не слід керуватися політичними міркуваннями».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3705

Залишити відповідь