Київська духовна академія та Християнська академія у Варшаві уклали угоду про співробітництво

Угода передбачає реалізацію спільних дослідницьких та навчальних проектів, організацію конференцій, обмін викладачами та студентами.

24 травня 2018 року, у день пам’яті святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, офіційна делегація Київської духовної академії і семінарії на чолі з ректором єпископом Білогородським Сильвестром відвідала Християнську теологічну академію у Варшаві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА.

До складу делегації також увійшли проректор з науково-богословської роботи професор В.В. Бурега та секретар Вченої ради доцент протоієрей Василій Яковчук.

Гості з Києва ознайомилися з історією Християнської теологічної академії у Варшаві, принципами організації в ній навчального процесу та наукової роботи.

Делегація Київської духовної академії і семінарії взяла участь у засіданні Сенату Християнської теологічної академії у Варшаві. Під час цього засідання було підписано угоду про співробітництво між Київською духовною академією і семінарією та Християнською теологічною академією у Варшаві. Зі сторони Київських духовних шкіл угоду підписали ректор єпископ Сильвестр та проректор з науково-богословської роботи В. Бурега. Зі сторони Християнської теологічної академії у Варшаві угоду підписали ректор профеcор Богуслав Мілерські та проректор і керівник Православної секції архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій.

Угода передбачає реалізацію спільних дослідницьких та навчальних проектів, організацію конференцій, обмін викладачами та студентами.

Довідка

Християнська теологічна академія у Варшаві є міжконфесійним вищим навчальним закладом. Вона була створена у 1954 р. В Академії діє три секції: євангелічна, старокатолицька та православна. Ректорами Академії обираються почергово представники вказаних трьох конфесій. Сьогодні ректором Християнської теологічної академії є представник Євангелічної церкви професор Богуслав Мілерські.

Навчання в академії здійснюється як за напрямком «теологія» (можливе вивчення православної, євангелічної та старокатолицької теології; строк навчання 5 років), так і за напрямком «педагогіка» (шкільна педагогіка, соціально робота, міжкультурна педагогіка та педагогіка дорослих; строк навчання 3 роки).

Просмотров: 389

Залишити відповідь