У Дніпрі ієрархи УПЦ взяли участь у круглому столі, присвяченому 1030-річчю Хрещення Русі

29 травня 2018 року в конференц-залі Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Хрещення Київської Русі-України: історія і сьогодення» за участі архієреїв та священиків Української Православної Церкви Дніпропетровщини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За круглим столом зібрались представники обласної влади, духовенства та громадськості задля того, щоб обговорити питання пов’язані з історією та сучасністю.

Учасниками пленуму стали: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, архієпископ Каменський і Царичанський Володимир, архієпископ Новомосковський Євлогій,  а також духовенство УПЦ. Ієрархи Дніпропетровської області виступили із доповідями на тему форуму.

На завершення роботи круглого столу камерний хор “Cantabile” виконав твір схіархимандрита Серафима Бітбунова «Святий Боже» арамейською мовою.

Перед початком роботи заходу учасникам була представлена тематична виставка робіт петриківських майстрів.

«Хрещення Київської Русі-України залишатиметься вічно значущою подією в історії слов’янських народів, адже саме ця подія, що сталася у 988 році від Різдва Христового, стала основою для усієї подальшої історії Русі та для формування духовних і моральних принципів та засад нації», — підкреслюють у прес-службі Криворізької єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

За матеріалами прес-служб Дніпропетровської та Криворізької єпархій

Просмотров: 655

Залишити відповідь