У Неділю 2-гу після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

10 червня 2018 року, у Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті всіх святих, у землі Руській просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, гості у священному сані та духовенство Лаври.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним про необхідність приймати волю Божу та пояснив, чому ми окремо згадуємо пам’ять святих нашої землі:

Це наші родичі по вірі і по крові, які стали святими, і які сьогодні на Небі моляться за нас грішних. Ми любимо всіх святих і ми знаємо, що причиною святості людини буває її любов до Бога. Якщо людина любить Бога, якщо вона свою любов свідчить не словами, а виконанням Божих заповідей, така людина йде шляхом святості і досягає її. А святі, що просіяли в нашій землі, для нас ближчі і рідніші, і більш зрозумілий їхній подвиг, тому що вони були такими, як і ми: вони жили на цій землі, вони мали таке ж тіло, яке ми маємо, таку ж душу, яку ми маємо, вони жили приблизно в таких же умовах, в яких ми живемо; і під час їх життя було щось добре в світі, а було і погане. Вони доброму наслідували, добре зміцнювали, а поганого уникали, ухилялися. Тому їх подвиг для нас більш зрозумілий. А те, що робить святими і всіх їх об’єднує, це Православна віра та любов до Бога.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над студентом II курсу магістратури Київської духовної академії Сергієм Розманом.

Наприкінці богослужіння було звершено чин славлення з молитвою всім святим, у землі Руській просіявшим.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 2356

Залишити відповідь