Другий місяць триває Хресний хід із мощами святих цілителів військовими госпіталями України

У ці дні мощі 10-ти святих цілителів прибули в Кіровоградську єпархію УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Синодальний відділ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України розпочав Всеукраїнський Хресний хід з іконами та мощами святих цілителів військовими шпиталями та лікарнями, у яких перебувають на лікуванні учасники АТО, 20 квітня 2018 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Військові, які перебувають на лікуванні у різних медичних закладах, мають змогу помолитися перед іконам та мощами святих-цілителів, наданих  Грецькою і Кіпрською Православними Церквами.

Всеукраїнський Хресний хід побував у багатьох єпархіях УПЦ і продовжуватиме свою молитовну місію.

Так, зокрема, 23 травня святині зустрічали у 59-ому військовому госпіталі, який базується в м. Сєвєродонецьку.

Після молебню, який був відслужений перед іконами, прес-секретар Сєвєродонецької єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов) помазав усіх присутніх святим єлеєм, привезеним зі Святої Землі – з Єрусалиму.

У Хресній ході України беруть участь військові священики (капелани) та ветерани АТО. Всім, хто перебуває на лікуванні, буде надана можливість помолитися перед іконами та мощами святих цілителів Пантелеймона, Агапіта Печерського, Луки Кримського, Косми та Даміана, а також  мощами інших цілителів.

З 6 по 9 червня ікони з мощами святих цілителів перебували у Херсонській єпархії.

Вранці й ввечері під час богослужінь святині знаходилися в Свято-Духівському кафедральному соборі м. Херсона, а вдень відвідували лікарні та військові частини.

Святі ікони та мощі цілителів було доставлено до Херсонської обласної клінічної лікарні, де в лікарняному храмі на честь преп. Сергія Радонезького до них змогли прикластися пацієнти і медперсонал клініки, а також українські військовослужбовці, які перебувають на лікуванні в розташованому неподалік військовому госпіталі.

Пізніше відвідали Олешківське благочиння, де в селі Раденськ місцеві жителі вклонилися святиням у місцевому храмі. Після чого українські військовослужбовці військової частини, що знаходиться в населеному пункті, змогли прикластися до святих мощей і отримати духовну настанову від священнослужителів.

9 червня митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, з сонмом духовенства єпархії, зустріли ікони з мощами святих цілителів біля кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці. Після звершення всенічного бдіння перед мощами було відслужено молебні з акафістами.

Вчора, 12 червня, мощі 10-ти святих цілителів зустріли в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері Кропивницького. В Кіровоградській єпархії святині перебуватимуть до 16 червня.

За матеріалами kapelan.org.uased-eparhia.compravoslavie.ks.uaorthodox-kr.org.ua

Просмотров: 495

Залишити відповідь