У Запорізькій області хворі отримали більше 2 тонн крові завдяки благодійній акції УПЦ

Напередодні Всесвітнього дня донора у Запорізькій єпархії закликають до донорства усіх охочих.

У рамках благодійної акції «Любов милосердствує», ініційованої митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою, здача крові проходить в усіх благочиннях єпархії з 2011 року. На сьогоднішній день зібрано вже більше 2 тонн крові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Відповідаючи собі на запитання: чи потрібно здавати кров, подумайте про те, що, можливо, саме Ваша кров, врятує дитині, хворій на лейкоз, життя, — зазначають в єпархії. — …Православна Церква благословляє донорство будь-якого рівня, оскільки це діяльна любов і служіння ближньому».

Обласна станція переливання крові (м. Запоріжжя, Правди, 32, тел. Для довідок (061) 233-14-27) готова прийняти донорів в будь-який зручний день. Жителів області чекають в районних пунктах переливання крові. Донору необхідно повідомити, що він бере участь в проекті «Любов милосердствує» і здає кров для хворих дітей області.

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Це вдячність добровільним неоплачуваним донорам за їх благородний вчинок і порятунок життя людей, які потребують переливання донорської крові та / або її компонентів. Святкування було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я ООН у Женеві. 

Метою цього щорічного заходу є залучення здорових людей до донорства крові. Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, не є загальним. У цей День звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках, особливо в країнах, де кількість донорської крові вкрай обмежена.

Пам’ятка про донорство

Згідно Закону України «Про донорство крові та її компонентів» донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який безоплатно пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає медичних протипоказань. Донорами можуть бути люди різних професій та статі, в тому числі й студенти вищих навчальних закладів. Законом передбачені заходи заохочення та пільги донорам у зв’язку з систематичним безоплатним здаванням ними крові та її компонентів.

Тим, хто хоче здати кров у інших регіонах, координати пунктів прийому крові можна дізнатися на місцях.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 98

Залишити відповідь