Предстоятель звершив чин наречення в єпископа архімандрита Спиридона (Головастова) та архімандрита Гедеона (Харона) (+відео)

16 червня 2018 року, напередодні Неділі 3-ї після П’ятидесятниці, у Свято-Троїцькому храмі Пантелеімонівського жіночого монастиря Феофанії Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення архімандрита Спиридона (Головастова) в єпископа Добропільського, вікарія Горлівської єпархії та архімандрита Гедеона (Харона), намісника Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря Києва в єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У нареченні також взяли участь митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієпископ Макіївський Варнава, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Баришівський Віктор та ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр.

За уставною традицією архімандрит Спиридон та архімандрит Гедеон звернулися до архіпастирів зі Словами при нареченні.

Нагадаємо, Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 25 травня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, прийняв рішення про обрання нових вікарних єпископів для Горлівської єпархії (Журнал № 15) та Київської Митрополії (Журнал № 16).

Завтра у чоловічому монастирі «Свято-Покровська Голосіївська пустинь» за Божественною літургією відбудеться єпископська хіротонія архімандрита Спиридона, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій. В понеділок, 18 червня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (просп. ак. Глушкова, 11) Предстоятель звершить архієрейську хіротонію архімандрита Гедеона.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3332

Залишити відповідь