Православні закарпатці ініціювали проект допомоги жінкам з т.з. «небажаною вагітністю» (+координати)

Новий соціальний проект Сімейного відділу Мукачівської єпархії УПЦ “Я ХОЧУ ЖИТИ” розпочався з ініціативи активної групи парафіян храму на честь Почаївської ікони Божої Матері міста Ужгорода на чолі з настоятелем протоієреєм Василієм Алексієм та з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Головною метою проекту є активна діяльність по збереженню життя ненароджених дітей, інформаційно-консультативна допомога жінкам з так званою “небажаною” вагітністю, духовно-психологічна підтримка кризових сімей,  молитовна і пастирська підтримка ,тих хто здійснив гріх аборту.

Серед основних напрямків:

  • Поширення та розміщення соціальної реклами,  постерів на сітілайтах та білбордах, в медичних закладах з закликом протидії абортам, як тяжкого гріха дітовбивста: “Я хочу жити”, “Подаруй мені життя”, “Дітей багато не буває” і т.п.
  • Духовно-пастирська підтримка (Молитва і покаяння)
  • Телефон довіри, куди можуть звернутись ті, які бояться народжувати, схиляються до гріха аборту і переживають через кризову вагітність
  • Підтримка та допомога жінкам протягом вагітності та після народження дитини
  • Консультація лікаря акушера-гінеколога
  • Лекції для молоді в школах, середніх та вищих навчальних закладах
  • Періодичні акції, щодо допомоги і підтримки дітей сиріт в інтернат-закладах області.

Під час першої робочої зустрічі з головою Відділу у справах сім‘ї єпархії – протодияконом Олександром Онисько були обговорено найближчі, пріоритетні, напрямки спільної співпраці.

Попередня робота розпочалася ще декілька місяців тому.  У храмі на честь ікони Божої Матері “Почаївська” кожної останньої неділі місяця, проводились протиабортні лекції за участю самих прихожан; здійснювались благодійні відвідини дитячого притулку в с. Батьово Берегівського району.

Наразі Сімейний відділ єпархії працює над розміщенням постерів на сітілайтах й білбордах Закарпаття. Подібні вже успішно встановлені в с. Оноківці Ужгородського району, автодорозі Мукачево-Ужгород  (с. Нижнє Солотвино) та Мукачеві.

Місце  зустрічей, молитви та координації роботи:

Храм на честь Почаївської ікони Божої Матері, м. Ужгород, вул. Грибоєдова, 24 (мкрн. БАМ біля Міської лікарні)

Телефон довіри для всіх, хто потребує консультації:

Протоієрей Василій Алексій – головний координатор проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ”, відповідальний за  протиабортну дільність Єпархіального відділу у справах сім’ї, настоятель храму на честь Почаївської ікони Божої Матері в Ужгороді,  тел.: +38 050 280 97 23  

Кирик Любов, координатор проекту, тел.: +38 050 884 93 17

Малашина Тетяна, координатор проекту, тел.: +38 096 459 08 14

Офіційна сторінка сімейно-соціального проекту “Я ХОЧУ ЖИТИ” в мережі “Facebook”

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 353

Залишити відповідь