Зловмисників, які до смерті побили охоронця храму УПЦ в Мелітополі, затримали

Ними виявились раніше засуджені місцеві мешканці 1988 та 1982 років народження.

20 червня 2018 року співробітники кримінальної поліції затримали зловмисників, які проникли на території храму в Мелітополі, спричинили смертельні тілесні ушкодження його охоронцю та заволоділи майном. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Відділ комунікації поліції в Запорізькій області.

Затримали зловмисників на території Мелітополя, ними виявились раніше засуджені місцеві мешканці 1988 та 1982 років народження.

На розкриття зухвалого злочину був орієнтований особовий склад Мелітопольського відділу поліції та фахівці ГУНП області, повідомляють правоохоронці. Тож встановити особи нападників та затримати їх оперативникам та слідчим вдалося впродовж доби.

Обох зловмисників затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру за ознаками ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Речові докази вилучено. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у ніч з 18 на 19 червня двоє невідомих під час пограбування жорстоко побили 66-річного сторожа храму великомученика Пантелеімона. Злочинці нанесли охоронцю численні удари, заволоділи майном, а перед тим як втекти з місця скоєння злочину, пиячили у трапезній. Чоловіка знайшла церковна працівниця вранці. Увесь цей час він лишався у свідомості та помер у лікарні.

Поліція встановила, що двоє чоловіків, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, проникли на територію храму через паркан з метою пограбування. Охоронця чоловіки били дерев’яними палицями та руками. З території храму викрали близько 500 гривень, два велосипеди та планшет.

Просмотров: 762

Залишити відповідь