Ще понад 300 тисяч підписів передали на Фанар православні українці

23 червня 2018 року у Стамбул прибули паломники з України, які привезли понад 300 тисяч підписів вірян Української Православної Церкви під проханням до Константинопольського Патріарха Варфоломія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Православні українці висловили сподівання, що Його Всесвятість не прагне узаконювати в Україні церковний розкол шляхом надання автокефалії і розглядатиме українське церковне питання виключно у рамках канонічного права.

У своєму коментарі для ЗМІ паломниця з Рівненської області Олена Салашник сказала: «нам не потрібна ця автокефалія. …Ми хрестилися в цій Церкві – ми повинні у ній лишатися… я не розумію, для чого нам створювати ще одну церкву, якщо у нас є споконвічна Церква, наші предки туди ходили».

Варто зазначити, що загалом на даний момент у секретаріат Константинопольського Патріарха Варфоломія передали вже майже 400 тисяч підписів. Перші 10 тисяч звернень було передано вірними Запорізької єпархії, пізніше православні українці направили ще 10 тисяч підписів і 50 тисяч – було передано наприкінці травня.

Нагадаємо, цього ж дня делегація Священного Синоду Української Православної Церкви зустрілася з Патріархом Варфоломієм. Під час зустрічі Константинопольський Патріархат спростував інформацію про те, що канонічний механізм подолання розколу в Українському Православ’ї вже нібито остаточно узгоджений, а текст Томосу про автокефалію Української Церкви складений. Не підтвердилося і те, що однобічне надання Українській Церкві автокефалії має відбутися найближчим часом або в якісь визначені терміни. Натомість, архієреї Константинопольського Патріархату засвідчили готовність своєї Церкви долучитися до процесу подолання українського церковного розколу у консультації з братніми Помісними Православними Церквами. Про це було повідомлено у офіційній заяві архієреїв Української Православної Церкви, які взяли участь у архієрейській нараді 25 червня у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 956

Залишити відповідь