В Одесі вандали осквернили та пограбували ще один храм УПЦ (фото)

За останні декілька років на Одещині було пограбовано понад 50 церков — жоден із злочинів не розкрито.

Від імені багатьох тисяч віруючих і духовенства в Одеській єпархії УПЦ звернулися до правоохоронців області із закликом розслідувати дані факти і зупинити розгул бандитизму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чергове зухвале пограбування відбулося у ніч з 27 на 28 червня 2018 року у храмі на честь Донської ікони Божої Матері, який розташований на Західному цвинтарі Одеси.

Зламавши віконні жалюзі і розбивши вікно, четверо злочинців пробралися в храм і почали трощити все всередині. Зловмисники відключили сигналізацію і пошкодили блок з камерами відеоспостереження, розкидали і розбили церковне начиння.

Потім вандали почали зламувати скриньки для пожертвувань, у які збирали кошти на будівництво першого в Україні православного хоспісу для онкологічних хворих «Покров». Згодом грабіжники були змушені покинути місце злочину, злякавшись місцевого охоронця кладовища, який прийшов на звук сигналізації. Наряд поліції, який оперативно прибув на місце злочину, зафіксував правопорушення і вніс дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У єпархії повідомляють, що за останні кілька років в Одеській єпархії було сплюндровано і пограбовано понад 50 православних храмів і, на жаль, жоден із грабіжників не був знайдений і покараний.

«Це породжує відчуття безкарності і вседозволеності у злочинців, а законослухняні громадяни втрачають віру в справедливість, — наголошують у прес-службі Одеської єпархії УПЦ і звертаються до правоохоронців. — Від імені багатьох тисяч віруючих і духовенства Одеської єпархії Української Православної Церкви в черговий раз закликаємо правоохоронні органи нашої області розслідувати дані факти і зупинити розгул бандитизму».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 674

Залишити відповідь