Голова ОБСЄ розгляне інформацію про порушення прав віруючих Української Православної Церкви

Особливе занепокоєння в ОБСЄ викликає втручання вищих державних посадових осіб у внутрішньоцерковні питання — такі, як автокефалія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт НУО «Громадський правозахист».

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гермингер також передав матеріали НУО «Громадський правозахист» також напрвлені директору офісу Бюро Демократичного Інституту та прав людини (ODIHR), спеціальному представнику ОБСЄ зі свободи медіа та голові Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні для пошуку шляхів вирішення конфліктів.

Як зазначається, увага Генерального секретаря ОБСЄ до проблем захисту прав віруючих УПЦ дозволяє розраховувати на пожвавлення діалогу з цього напрямку.

На думку правозахисників, постійне втручання Президента України, глави парламенту, Міністра закордонних справ України у переговори з питань влаштування релігійних організацій може спровокувати нові сутички на релігійному ґрунті.

«Очевидно, що питання церковного устрою повинні вирішувати тільки і виключно релігійні лідери без будь-якого втручання або сприяння державних службовців, тим більше питань релігійного пристрою не можна надавати політичний характер», — зауважили правозахисники НУО «Громадський правозахист».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 395

Залишити відповідь