Члена Всеукраїнської Ради Церков можуть включити до Наглядової ради Суспільного телерадіомовлення

Народні депутати України від різних фракцій запропонували включити представника Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

Про це зокрема йдеться у законопроекті №8538 «Про внесення змін до ст.8 Закону України “Про суспільне телебачення і радіомовлення України”».

На даний момент Наглядова рада Суспільного телерадіомовлення складається тільки з представників громадських організаційі з різних сфер діяльності — зі «сфер освіти та науки, фізичного фиховання і спорту, у сфері творчості і журналістики, захисту прав дітей, людей з особливими потребами і національних меншин та сфері місцевого самоврядування». Однак —жодного представника релігійних організацій.

Автори законопроекту зазначають, що Церква і релігійні організації в Україні стабільно посідають одне з перших місць за рівнем суспільної довіри.

Водночас, на думку Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, віруючі сьогодні найбільш обділені в інформаційному просторі.

Нагадаємо, що нещодавно ВРЦіРО заявляла про необ’єктивність Суспільного мовника, який проігнорував у своєму ефірі Всеукраїнську ходу на захист прав дітей і сімей, яка зібрала понад 10 тисяч учасників, а також скаржилася до керівництва Наглядової ради «НСТУ» щодо скорочення в ефірі суспільного мовлення програм духовно-морального змісту.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 239

Залишити відповідь