Предстоятель освятив храм на Київщині та звершив Божественну літургію (+фото, вiдео)

5 липня 2018 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» у селі Плюти на Київщині та Божественну літургію. А також звершив літію за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Вознесенський  і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, гості у священному сані, духовенство храму та віряни. На малому вході був удостоєний церковної нагороди клірик храму протоієрей Олександр Карнаух.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та сугуба єктенія за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром (+2014).

5 липня 2014 року на 79-му році життя відійшов до Господа Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) після тривалої і виснажливої хвороби. Його Блаженство очолював Українську Православну Церкву протягом більш ніж 20 років (з 27.05.1992 по 05.07.2014). Первосвятительське служіння Блаженнішого владики Володимира відзначилось плідністю і значним розквітом церковного життя в Україні.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив літію за спочилим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром (Сабоданом) та благословив усіх.

Владика Віктор звернувся до Блаженнішого Владики та подякував за спільну молитву. У свою чергу Предстоятель привітав єпископа Віктора з 35-літнім ювілеєм, а також із річницею хіротонії та подарував на згадку про сьогоднішне Богослужіння панагію з прикрасами.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив орденами та грамотами благодійників храму в Плютах.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2882

Залишити відповідь