Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як утвердитися у вірі (+відео)

Збереження і утвердження віри вимагає зусиль від християнина.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Віра в Бога — це чеснота, якою ми спасаємося», — підкреслив Предстоятель.

За словами Архіпастиря, людина свідчить про свою віру словами і справами. «Свідчення віри в словах — це молитва, а добрі справи — це свідчення віри життям».

Для того, щоб вірити в Бога істинно, потрібно докладати певних зусиль.

Блаженніший владика порівняв таку роботу над собою з відносинами хорошого батька і сина: «Що робить розумний батько, коли його син плаче і не хоче ходити в школу, а бажає тільки гратися? Він змушує дитину. Такий батько згодом побачить плоди свого виховання. Але якщо батько скаже: “Не хочеш йти в школу, не йди, не хочеш вчитися, чи не вчися”, з такого сина толку не буде».

«Дуже важливо примушувати себе до добра, йти в храм, на сповідь, навіть якщо немає бажання. Постійно проводити внутрішній самоаналіз…, — пояснив Його Блаженство. — Коли людина так себе примушує, то поступово входить в міру досконалості».

Митрополит Онуфрій зазначив, що такі зусилля християнина допоможуть «не тільки подолати всі земні випробування», але, принесуть духовні плоди й зроблять «причасниками того блаженного життя, яким насолоджуються на Небі святі».

Просмотров: 652

Залишити відповідь