Напередодні Дня Хрещення Русі в Українській Православній Церкві підносяться молитви за благословення для України та відбуваються концерти (оновлюється)

Урочисті заходи проходять в єпархіях із нагоди 1030-літнього ювілею Хрещення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В Ізюмі 8 липня 2018 року, з благословення митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея, розпочався другий етап Хресного ходу із чудотворною іконою Божої Матері Піщанською про мир і благополуччя в Україні та щасливе майбутнє дітей, інформує прес-служба єпархії.

У Хресному ході взяло участь духовенство міста, братія Піщанського чоловічого монастиря, парафіяни Ізюмських храмів і паломники. Дорогою віряни співали Богородичні та Пасхальні пісні.

Нагадаємо, 28 червня 2018 року відбувся хресний хід із чудотворною іконою Божої Матері Піщанською про мир і благополуччя в Україні, повідомляла прес-служба єпархії.

Процесія розпочалась у Вознесенському кафедральному соборі Богородичним молебним співом, після чого сотні віруючих зі Слобожанщини пройшли в Преображенський храм, де було піднесено молитви перед чудотворним образом Богородиці.

По прибуттю в Преображенський храм настоятель архімандрит Симеон організував для учасників хресного ходу обід і відпочинок.

Третій етап розпочнеться 15 липня. Молебний хід пройде з Преображенського храму до Хрестовоздвиженського.

В єпархії запрошують усіх здійснити соборну молитву про мир і благополуччя.

В Ізмаїлі 1 липня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, відбувся концерт, присвячений 1030-літтю Хрещення Київської Русі, повідомляє прес-служба єпархії.

На початку концерту єпископ Болградський Сергій, вікарій Одеської єпархії звернувся до присутніх зі словом привітання, побажавши процвітання всім православним християнам, миру і радості їх сім’ям, незгасимої Віри у серці і благословив виступаючих і глядачів.

Біля центрального міського фонтану, який розташований у сквері близько Свято-Покровського кафедрального собору, зібралися не тільки церковні, але й світські творчі колективи: хор Ізмаїльського благочиння під керівництвом матінки Марини Лобанової, хореографічні колективи Ізмаїла «Веселка», «Ритм», «Дрім денс» та «Конфетті», вокальні колективи та солісти Одеси.

Як зазначається, цей концерт дав старт іншим заходам, присвяченим 1030-літньому ювілею, що пройдуть на Одещині.

По закінченні концерту владика Сергій вручив усім його учасникам архіпастирські грамоти митрополита Агафангела.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1515

Залишити відповідь