У Києво-Печерській Лаврі анонсували урочистості, присвячені вшануванню прп. Антонія Печерського і 30-річчю відродження чернечого життя

Урочистості в честь 1035-річчя від дня народження преподобного Антонія Печерського та 30-річчя відродження чернечого життя пройдуть в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі 20-23 липня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Святкову Божественну літургію в Успенському соборі у день пам’яті преподобного Антонія Печерського (23 липня) і всенічне бдіння напередодні ввечері очолить Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні сонму архієреїв Української Православної Церкви та представників Помісних Православних Церков.

В обителі в цей день будуть здійснені шість Літургій, у тому числі нічне богослужіння. Після закінчення Божественної літургії в Успенському соборі архієреї, духовенство і віруючі пройдуть хресним ходом до Ближніх (Антонієвих) печер.

20 липня о бічному приділі Успенського собору відбудеться відкриття виставки «Будинок Пресвятої Богородиці».

В той же день в актовій залі Лаври (корпус № 45) розпочнеться Міжнародна конференція «Києво-Печерська Лавра – Афон – Єрусалим: єдність крізь віки».

22 липня в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відкриється масштабна фотовиставка «Хресна дорога Лаври», в унікальних архівних кадрах якої відображені моменти розквіту, наруги, руйнування і дивного відродження цієї живої свічки православного світу і головної святині нашого народу.

Розклад богослужінь та урочистих заходів

22.07 (напередодні дня пам’яті прп. Антонія):

16.00 — мала вечірня з акафістом і всенічне бдіння у Великій церкві

23.07 (в сам день свята):

01.00 — Літургія в Дальніх печерах

05.00 — Літургія в Ближніх печерах

06.00 — полунощниця, 06.30 — Літургія у Хрестовоздвиженському храмі, після закінчення якої буде звершено мале освячення води на колодязі прп. Антонія

07.00 — Літургія в Трапезному храмі

08.30 — Літургія у Великій церкві; після закінчення — хресний хід до Ближніх печер прп. Антонія Печерського

09:00 – Літургія в Академічному храмі КДАіС Різдва Пресвятої Богородиці

Виставки, присвячені історії і сучасному життю Лаври, будуть проходити у Великій церкві і Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

20 липня відкриття виставки «Дім Пресвятої Богородиці»: Боковий приділ Успенського собору (вхід навпроти Трапезного храму, ближче до Великої дзвіниці)

22 липня відкриття виставки «Хресний шлях Лаври»: палата Трапезного храму
Міжнародний форум

20-21 липня

Проведення Міжнародної конференції «Києво-Печерська Лавра — Афон — Єрусалим: єдність крізь віки» в актовій залі Лаври (корпус № 45).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 685

Залишити відповідь