В різних куточках України віряни УПЦ продовжують підносити молитви до Божої Матері за благословення для рідної землі

Багаточисельні хресні ходи відбулися у Полтаві, на Закарпатті та Київщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

13 липня 2018 року, в день пам’яті Горбанівської ікони Божої Матері, відбулася хресна хода, що зібрала тисячі віруючих у Полтаві.

Після святкової Божественної літургії, яку очолив митрополит Полтавський і Миргородський Филип в Свято-Макаріївському кафедральному соборі, де зберігається Горбанівська ікона, хресний хід на чолі з владикою пройшов від собору до Горбанівського скиту. Участь у Хресній Ході взяв мер міста Полтави Олександр Мамай. Біля Святого джерела був також здійснений святковий молебень, під час якого православні піднесли молитви про мир в Україні.

Вже традиційно щорічно в Мукачівській православній єпархії в ніч з 12 на 13 липня з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора відбувається Хресний хід вірних з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря с. Домбоки Мукачівського району – з нагоди дня перенесення ікони Божої Матері «Скоропослушниці» на Закарпаття.

Увечері четверга, 12-го липня, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода відбувся молебень за благословенний початок Хресного ходу.

Після цього понад 400 осіб: молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку вирушили у благословенну путь. Супроводжували учасників Хресного Ходу клірики єпархії.

Під час Хресного Ходу підносили молитви за мир в державі та захист від лиха рідного Закарпатського краю. Під час зупинок на молитву також були звершені панахиди за упокоєння загиблих у лихолітті.

Загалом православні закарпатці протягом 11 годин здолали відстань в понад 30 км.

Віряни закликають й інших небайдужих брати участь у подібних Хресних ходах для спасіння власної душі. «Не зважайте ні на що, не бійтесь, що не витримаєте, відкидуйте сумніви йти чи не йти, не вірте думкам, що не зможете – з Богом людина може все!», — йдеться у повідомленні на сайті єпархії.

13 липня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася традиційна щорічна молитовна хода з іконою Божої Матері «Призри на смирення» з села Білогородка в село Томашівка на Київщині, присвячена 25 річчю від дня явлення іконою Божої Матері «Призри на смирення» і 140-річчя Київського Свято-Введенського монастиря.

Хресний хід в 50 кілометрів пройшов через села Києво-Святошинського, Макарівського, Фастівського районів.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки у молитовній ході взяли участь і паломники із Запорізької єпархії.

У кожного з прочан було, звичайно ж, своє, особисте прохання до Пресвятої Богородиці. Але, прийнявши на себе обов’язок багатокілометрового Хресного ходу, паломники перш за все, звершували свій соборний молитовний труд заради торжества Православ’я на українській землі.

Нагадаємо, 12 липня, в день вшанування чудотворної Касперівської ікони Божої Матері — покровительки Причорноморського краю, більше 10 тисяч віруючих пройшли вулицями Одеси і молилися за мир в Україні.

Просмотров: 457

Залишити відповідь