Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в богослужіннях у соті роковини розстрілу Царської родини в Єкатеринбурзі

16 липня 2018 року, напередодні сотих роковин розстрілу Царської родини, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на площі в Єкатеринбурзі перед зведеним на місці розстрілу Храмом-пам’ятником на Крові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили сонм архіпастирів Руської Православної Церкви.

За богослужінням молилися паломники з України та багатьох країн світу: Азербайджану, Австралії, Австрії, Білорусі, Болгарії, Великобританії, Німеччини, Казахстану, Киргизії, Китаю, Литви, Молдови, Нової Зеландії, Сербії, США, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану, Франції, Естонії, Південної Кореї, Японії.

Пізніше, у ніч з 16 на 17 липня,  Предстоятель Української Православної Церкви співслужив Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу за Божественною літургією, як була звершена там само.

Після сугубої єктенії Предстоятель Руської Православної Церкви підніс молитву про мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії Святіший Патріарх Кирил очолив стотисячний хресний хід від місця мученицької кончини Царствених страстотерпців до монастиря на честь цих святих в урочищі Ганина Яма.

Використано фото patriarchia.ru, ekaterinburg-eparhia.ru

Просмотров: 2463

Залишити відповідь