Тисячі дітей по всій Україні продовжують активно, цікаво і з користю для душі проводити літо (фото, відео)

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ вже писав про те, що відпочинок для дітей організовують у ряді єпархій Української Православної Церкви. Деякі табори вже завершують свою роботу, а деякі тільки розпочинають. Ми продовжуємо інформувати про особливості літніх православних таборів для дітей та молоді у різних куточках України. 

16 липня з благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента в селі Гришівка Борзнянського району розпочав роботу літній єпархіальний молодіжний табір «На морі Галелейському». Понад сто юнаків і дівчат з усіх районів єпархії зібралися разом для молитви і відпочинку на мальовничому місці поблизу річки Трубин. Першого дня роботи молодіжного табору до його учасників завітав владика Климент разом з народною артисткою України співачкою Ніною Матвієнко.

Також 16 липня у м. Бориспіль розпочав свою роботу дитячий православний табір «Херувим». Табір для дітей парафіян віком від 6 до 12 років організований вперше. У програмі передбачені заняття Закону Божого, заглиблене пізнання молитви, спів, а також цікаві спортивні, розвиваючі та інтелектуальні ігри, активний відпочинок та перегляд мультфільмів православного спрямування.

Кількома днями раніше, 18 липня 2018 року, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній після Божественної літургії в жіночому монастирі в ім’я преподобномучениці Єлисавети села Зазим’є Броварського району відвідав єпархіальний дитячо-юнацький літній табір «Вифлеєм», який проходить на березі озера у селі Зазим’є.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, з 16 по 21 липня у Волинській єпархії триває православний молодіжний фестиваль «Фавор». Цей захід уже сьомий рік поспіль відбувається у формі таборування православної молоді на узбережжі озера Тросне, розташованого поблизу села Карасин Маневицького району. Участь у фестивалі беруть молоді люди віком від 15 до 35 років, і в перший день до табору вже з’їхалися до 150 юнаків та дівчат. Духовно молоддю тут опікуються священики Волинської єпархії, які несуть послух молодіжного служіння.

16 липня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, в селі Турички Перечинського та селі Тибава Свалявського районів Мукачівської єпархії одночасно розпочав свою роботу духовно-просвітницький табір “Камо Грядеши”.

Днем раніше, після звершення Божественної літургії в храмі на честь прп. Сергія Радонежського села Кушниця на Іршавщині, архієпископ Феодор благословив учасників та вихователів дитячого табору під назвою «Стежина добра». Всі учасники табору, а це майже 150 діточок, за богослужінням причастились Святих Христових Тайн. А опісля цього привітали владику віршами та піснеспівами.

Табір «Стежина добра» розпочав свою роботу, 9 липня, і завершився 16 липня. У ньому безкоштовно відпочивали вихованці дитячих бидинків, шкіл-інтернатів, а також з малозабеспечених та багатодітних сімей. Організатором дитячого відпочинку є насельник Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря с. Сільце, що на Іршавщині – архімандрит Агапіт (Шпиняк).

15 липня 2018 завершив свою роботу сімейний наметовий табір на Пслі, організований з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ раніше, студенти Волинської семінарії працюють вожатими у православному таборі «Стежина добрА», який цьогоріч святкує 10-річчя. Для студентів семінарії – це неабиякий досвід, який знадобиться у майбутньому пастирському служінні, зазначають у єпархії.

Відпочинок проходить із 18 червня по 10 серпня і провадиться у вигляді 4-х змін. Кожна зміна триває 12 днів. Табір знаходиться у Свято-Троїцькому жіночому монастирі поблизу села Старосілля Колківського благочиння.

Вінницька єпархія організувала літній відпочинок і паломництво для дітей з Донбасу. 16 липня дітей прийняли у православному дитячому таборі «Анфілада на Дністрі», який організовує Вінницька єпархія поблизу древнього Лядівського скельного монастиря.

У храмі прп. Іова Почаївського міста Костянтинівки Горлівської єпархії підійшла до кінця робота літнього табору «Голубка», який працював у три зміни. За півтора місяця близько двохсот дітей відпочили тут.

Кожен день учасникам табору не доводилося нудьгувати: завзята зарядка, веселі спортивні змагання і захоплюючі екскурсії, купання в басейні і настільні ігри, знайомство з житіями святих і робота гуртків за інтересами. Особливо дітям подобалися заняття в гуртку «Солоне тісто». Також випускалася фотогазета і проводилася виставка малюнків та інших художніх робіт. Кожен день в таборі починався і закінчувався молитвою. В кінці зміни проходили концерти, і кожна дитина зміг проявити себе на сцені.

А у Рівненській єпархії стартують молодіжні з’їзди. 16 липня, з’їзди було відкрито у Гощанському, Рівненському, Дубенському та Корецькому 2-му благочиннях.

Суворий розпорядок дня у поєднанні зі спільною молитвою, пізнавальні бесіди, веселі конкурси, цікаві ігри, спілкування із досвідченими наставниками-духівниками, – сподіваються організатори, –запам’ятаються учасникам з’їзду, залишать приємні враження, стануть у нагоді в повсякденному житті та будуть стимулом для наступних зустрічей.

Як проводити літнє дозвілля православній молоді? Де знайти друзів, близьких по духу? Ці питання актуальні і тим молодим людям, які вже твердо стоять на шляху віри, і тим, хто тільки робить перші кроки до храму.

З благословення правлячого архієрея митрополита Варфоломія молодь відвідує вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен. Владика спілкується з молоддю на різні теми, відповідає на їхні питання та благословляє їхні починання.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 736