Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського та 30-річчя відновлення чернечого життя у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

23 липня 2018 року, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, Київського, начальника усіх руських ченців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Цього року виповнюється 1035 років з дня народження преподобного Антонія та 30 років з дня відновлення чернечого життя у Києво-Печерській обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Вострський Тимофій (Єрусалимська Православна Церква), сонм архієреїв Української Православної Церкви, а також духовенство Лаври, гості монастиря у священному сані.

На малому вході за багатолітні труди на благо Української Православної Церкви Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора.

Після читання Святого Євангелія до численних паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді звернувся митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Високопреосвященніший владика розповів про особистість преподобного Антонія Печерського та суть чернечого подвигу.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив молебень преподобному Антонію. Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика від імені усіх архієреїв, духовенства та вірян привітав з днем небесного покровителя керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія. Владика Антоній виголосив подячне слово.

На завершення Блаженніший Архіпастир привітав усіх зі святом, побажав вірним щастя, здоров’я та Божого благословення, а також окремо привітав усіх, хто носить ім’я преподобного Антонія.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському Соборі обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 3884

Залишити відповідь