На Київщині розпочався перший Всеукраїнський православний фестиваль для молоді «Ортофест»

23 липня 2018 року неподалік від смт Козин Обухівського району Київської області розпочався перший Всеукраїнський фестиваль для православної молоді «Ортофест-2018», приурочений до Дня Хрещення Русі. У лісовому наметовому таборі зібралося близько 300 учасників з усіх регіонів України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Захід проводиться Синодальним молодіжним відділом Української Православної Церкви з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Виступаючи на урочистому відкритті фестивалю, голова Синодального молодіжного відділу архієпископ Обухівський Іона передав учасникам вітання та архіпастирське благословення Предстоятеля.

У програмі нинішнього 5-денного фестивалю заявлено виступи священнослужителів із лекціями та духовними бесідами, концерти за участю сучасних рок-гуртів та виконавців, майстер-класи, квести, ігри на знайомство. Програма кожного дня передбачає ранкові та вечірні молитви, а також спілкування на Євангельські теми.

Завершиться Перший всеукраїнський православний фестиваль для молоді «Ортофест-2018» 27 липня: учасники візьмуть участь у традиційній загальноцерковній хресній ході від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври з нагоди Дня Хрещення Русі.

Ідея проведення заходу належить Синодальному відділу УПЦ по роботі з молоддю, який окрім цього вже 7 років двічі на рік проводить Всеукраїнські конференції молодіжних священиків та громадських діячів. Про майбутній фестиваль безпосередньо для молоді було оголошено навесні цього року на 14-ій конференції, що відбулася в селищі Лазурному Херсонської області. Планується, що «Ортофест» стане щорічним і проводитиметься напередодні Дня Хрещення Русі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото Сергія Рижкова та учасників фестивалю

 

Просмотров: 1110

Залишити відповідь