250 тисяч віруючих УПЦ взяли участь у Хресному ході з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі (+фото, відео)

27 липня 2018 року, напередодні свята Хрещення Русі, після завершення молебню на Володимирській гірці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом та духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви очолив хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У молитовній ході цього року взяли участь 250 тисяч православних вірян. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Велелюдна хода прямувала центральними вулицями Києва до Києво-Печерської Лаври, де відбувається всенічне бдіння.

Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами помолився за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували великі святині: мощі святого благовірного князя Володимира, священномученика Климента, єпископа Римського, великомученика Георгія Побідоносця, стопа святого апостола Андрія Первозваного, образ із часткою мощей апостола Андрія Первозваного, Зимненська ікона Божої Матері, ікони з часткою мощей священномученика Володимира, митрополита Київського, та преподобного Серафима Саровського.

Після проведення Хресного ходу чудотворні святині будуть доступні для поклоніння віруючим у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври під час всенічного бдіння і всю ніч та наступного дня, 28 липня, під час Божественної літургії.

По завершенні Хресного ходу у Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг, під час якого керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній повідомив про кількість учасників.

«За нашими підрахунками (у Хресном ході – ред.) взяли участь 250 тисяч чоловік. Це більше, ніж минулого року, і візуально це було відчутно, тому що хоча вулиці Києва широкі, не могли всіх вмістити. Всі відчували соборну сердечну молитву!», — зокрема сказав владика.

Попри перешкоди, що масштабно чинилися чиновниками вірянам УПЦ, у святкуваннях 1030-літнього ювілею Хрещення Русі взяли участь віруючі з усіх єпархій Української Православної Церкви та паломники з-за кордону.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 10438

2 коментарі

Залишити відповідь