У Запоріжжі СБУ зупинило ще 5 автобусів з вірянами УПЦ (+відео)

Пояснили свої дії наявністю бомби в автобусах.

Представники Служби безпеки України заблокували проїзд п’яти автобусів з вірянами Запорізької єпархії УПЦ під час технічної зупинки на набережній магістралі в Запоріжжі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священик Олександр Микитенко, клірик Запорізької єпархії, Кам’янко-Дніпровського благочиння, с. Благовіщенка розповів, що під час зупинки до них під’їхало  чотири легкових автомобіля представницького класу.

«З автівок вийшло близько десяти співробітників СБУ. Вони заявили, що нібито надійшло повідомлення про мінування наших автобусів. Ці люди у грубій формі почали вимагати від священика нашої колони, щоб він їм підкорився і всі вийшли з автобусів та дали можливість їх оглянути вибухотехнікам, які повинні буцімто під’їхати».

Священик зазначив, що протягом більш як півтори години до них так ніхто і не приїхав.

«Співробітники СБУ склали половину протоколу, опитуючи мене, а коли почали знімати на відеокамеру, кудись відійшли. Зараз стоять подалі від нас, побоюючись камер телефону. А ми стоїмо на узбіччі і чекаємо подальших вказівок від Служби безпеки України», — сказав він.

Станом на 2:40 представник СБУ закінчує складати протокол, віряни пишуть зустрічний протокол.

О третій годині ночі віряни продовжили свій шлях до столиці.

Нагадаємо, раніше у Запорізькій області невідомі на деякий час перекрили шлях 9 автобусам із віруючими, які їдуть на Хресний хід до Києва.

Просмотров: 1613

1 коментар

  1. СБУ, сейчас, это инструмент устранения неугодных действующей власти и отдельных лиц, и целых организаций. Поэтому, любые незаконные действия властных структур необходимо обязательно фиксировать (аудио, видео) и, кроме того, немедленно обращаться в правозащитные организации, лучше всего международные (их представительства есть в Украине), с заявлением о нарушении прав верующих. И, не только письменно, но и прямо на месте (в телефонном режиме) сообщать о таких нарушениях. Пусть уполномоченные представители правозащитных организаций, для более оперативного реагирования, выезжают прямо на место и разбираются. В каждой епархии должны обязательно быть телефонные номера таких правозащитных организаций. Особенно это касается регионов Украины, где уровень “беспредела” властных структур, как правило, гораздо выше, чем в столице (хотя, и не факт).

Залишити відповідь