У Білій Церкві поліція затримала крадія ікони зі Спасо-Преображенського собору

Зловмисник вчинив крадіжку ікони преподобного Серафима Саровського і був затриманий напередодні дня пам’яті святого.
30 липня 2018 року священнослужителі Спасо-Преображенського собору м. Біла Церква Київської області звернулися на спецлінію 102 із заявою, що невідомий скоїв крадіжку ікони преподобного Серафима Саровського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Національної поліції

На місце події одразу прибула група реагування патрульної поліції. Після проведення низки розшукових заходів правоохоронці затримали крадія. Ним виявився 22-річний місцевий мешканець, який на даний час перебуває під слідством за вчинення майнових злочинів.

За інформацією Нацполіції, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу зловмиснику. Слідчі дії тривають.

До слова, крадіжка ікони преподобного Серафима Саровського з Преображенського собору, приблизна вартість якої близько 15 тисяч гривень, сталася напередодні вшанування пам’яті преподобного.

Читайте також: Як збулося пророцтво преподобного Серафима

Спасо-Преображенський кафедральний собор був споруджений у Білій Церкві в 1833-1839 роках на замовлення графині Олександри Браніцької. Чин освячення собору звершив митрополит Київський святитель Філарет (Амфітеатров). У 1933 році діяльність собору була призупинена аж до повоєних років, коли на деякий час богослужіння були відновлені. Занесення у список пам’яток архітектури частково допомогло зберегти собор, але під час ремонтних робіт штукатуркою були покриті настінні розписи. Тривалий час будівля собору використовувалась як архів НКВС, потім як спортзал. Лише у 1989 році собор повернули православним християнам. З 1994 року храм є кафедральним собором Білоцерківської єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 430

Залишити відповідь