Цього ж дня митрополит Августин зустрівся з військовими капеланами Німеччини.

6 серпня 2018 року Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь у засіданні Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу відділу.

Серед інших питань розглянули проект Закону України “Про військове капеланство”, його основні положення, новації та етапи втілення, а також питання організації навчання військових капеланів спільно з Капеланською службою Канади.

Раніше цього ж дня голова владика зустрівся з капеленами, що прибули до Києва з Мюнхена та належать до Католицького військового капеланства Німеччини.

У зустрічі також взяли участь секретар військового відділу полковник Валігурський Ю. А., військовий священик, клірик храму при ОППУ, прот. В’ячеслав Литвиненко, а також співробітник відділу прот. Володимир Долгіх.

Під час бесіди владика Августин розповів гостям про сучасний стан військового капеланства у структурах Збройних Сил та Національної гвардії, а також про проблеми взаємодії священиків УПЦ із різними військовими формуваннями України. Отець В’ячеслав поділився досвідом служіння у підрозділах НГУ на передовій під час ведення бойових дій. Гості мали змогу отримати відповіді на свої питання, після чого для них була проведена екскурсія Києво-Печерською Лаврою.

Читайте також: Священик УПЦ розповів про два роки у зоні АТО: що таке війна і як це бути капеланом в підрозділах Нацгвардії

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 440

Залишити відповідь