Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як справлятися із заздрощами

Не буває «чорних» і «білих» заздрощів, усі заздрощі — направлені проти іншого й від них потрібно позбутися.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї проповіді в день пам’яті великомученика Пантелеймона, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розповівши про житіє цілителя Пантелеймона, Його Блаженство нагадав, що на мученицьку смерть святий лікар був відправлений через заздрощі колег. «Ми бачимо, наскільки шкідливий такий порок, як заздрість», — зазначив він.

«Ми часто теж заздримо, розділяємо заздрість на “чорну” і “білу”, — продовжив Архіпастир. — Зрозуміло, що “чорна” заздрість спрямована на те, щоб іншій людині було погано, а “біла” заздрість начебто проти самої людини нічого немає, просто той, хто заздрить хоче бути таким, як той, хто процвітає».

Проте, це хибне розділення. «І “біла”, і “чорна” заздрості є гріховними. Заздрість — це заздрість, один із різновидів гордині, коли людина вважає що саме вона заслуговує на найкраще», — сказав він.

Блаженніший владика розповів, як реагувати на успіхи ближнього правильно.

«Треба радіти, дякувати Богові за те, що  Він дав іншій людині успіхи, таланти, здобутки. У християнському понятті є ревність. Це свого роду намагання не відстати від ближнього в прагненні бути кращим, та при цьому не самозвеличуватися і не бажати зла нікому», — пояснив Митрополит Онуфрій.

«Нехай молитвами святого великомученика і цілителя Пантелеймона Господь зцілить і тілесні наші недуги, і душевні немощі, допоможе нам бути добрими християнами, які всіх люблять, усіх поважають, нікому ні в чому не заздрять, а тільки прагнуть теж бути добрими, правдивими перед Богом», — побажав Предстоятель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1583

Залишити відповідь