Блаженніший Митрополит Онуфрій: Людина, яка молиться, пізнає те, що не може знати людина, яка не молиться

У своїй проповіді у день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх вірних вдосконалювати себе в молитві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир наголосив: «Молитва занурює людину у глибину богослов’я і дає можливість пізнати те, що не може знати людина, яка не молиться».

Він підкреслив, що «чим більше людина молиться, тим вона краще розуміє тайну Божого спасіння, тим більше розуміє волю Божу».

Молитва відкриває духовні очі, зазначив Блаженніший владика.

Людина, яка завжди перебуває в молитві «бачить маленькі спокуси, які нам часто трапляються у житті. Бачить їх — і не погоджується з ними».

При цьому молитовна людина продовжує любити усіх людей, навіть тих, через яких ці спокуси надходять: «Не погоджується — це не значить, що ненавидить тих, хто спокушає. Ми любимо всіх». Проте, понад усе людина, яка багато молиться, — любить Бога.

«Якщо людина хоче бути вірною Богові, то Боже благословення почиває на такій людині й на тій землі, де живе ця людина», — сказав Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1019

Залишити відповідь