Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Свято-Аннинському жіночому монастирі на Буковині (+фото)

14 серпня 2018 року, у день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Історія свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього пов’язана з давньою візантійською традицією обходити зі Святим Хрестом вулиці міста, задля запобігання хвороб, які дуже часто поширювалися на початку серпня. Цього ж дня звершується святкування на честь Всемилостивого Спаса. Воно було започатковане у ХІІ столітті, після перемоги князя Андрія Боголюбського над волзькими болгарами. Ікона Спасителя, перед якою молилися з подякою князь та воїни освітила їх дивним сяйвом, після чого звичай звершувати моління перед образом Спаса в цей день поширився Церквою.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Банченський Лонгін, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Сорокський Іоанн, єпископ  Хотинський Веніамін, гості у священному сані та духовенство обителі.

Нижній храм центрального собору монастиря освячений на честь святих мучеників Маккавеїв.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численних парафіян та паломників, які зібралися на престольне свято Свято-Аннинської обителі, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту було звершене освячення меду і трав. Насамкінець, Блаженніший Владика окропив паству святою водою та благословив усіх.

Нагадаємо, у неділю, 12 серпня, Предстоятель очолив Божественну літургію у Кафедральному соборі Чернівців.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 4946

Залишити відповідь